INGREDIENTS: un carabassó, sis o set tomaquets cherry, un grapadet de pinyons o anous, una cullerada de paté d'olives negres, oli i sal.
Necessitarem una mandolina (aparell per tallar el aliments, ja que hem d'aconseguir tallar el carabassó ben finet).
PREPARACIÓ: Rentem el carabassó i el tallen sense pelar (ja qe a la pell és concentra el seu gust i també una gran quantitat de nutrients) en ajuda de la mandolina, en rodanxes ben fines, les posem a la base del plat o safata que anirà a la taula.
A continuació diluim una culleradeta del paté d'olives amb quatre cullerades d'oli d'oliva, (la quantitat de l'olivada que posem, anirà en funció de si ens agrada notar més o menys el seu sabor) per aconsseguir una mena d'oli d'olives negres. Alinyem les lamines de carabassó amb l'oli d'olives negres.
Rentem els tomaquets i els partim en dos o quatre trossos, els posem al centre del plat i els alinyem igual com hem fet amb el carabassó, hi tirem pinyons o anous per decorar i llestos. Ja tenim una amanida diferent.
*Si volem el·laborar més el plat, en lloc de tomaquets cherry agafarem un parell de tomaquets madurs, els pelarem, traurem les llavors i el tallarem a trossets petits, el saltejarem en una paella amb un xorret d'oli, un pesiguet de sucre i una miqueta de sal, i els saltejarem durant un minut per tal que perdin la textura de crú.
*Si volem el·laborar més el plat, en lloc de tomaquets cherry agafarem un parell de tomaquets madurs, els pelarem, traurem les llavors i el tallarem a trossets petits, el saltejarem en una paella amb un xorret d'oli, un pesiguet de sucre i una miqueta de sal, i els saltejarem durant un minut per tal que perdin la textura de crú.
Saltejarem els pinyons en una miqueta d'oli, només el temps just per que canviïn de color, hem de tenir en compte que no es facin negres, sino amargeixarien.
Al centre del carabassó posem una cullerada de tomaquet, uns pinyos pel voltant i a sobre del tomaquet li clavem uns quants natxos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada