INGREDIENTS
(per quatre persones): 300 gr de cigrons cuits, 500 gr de gambes o gambó, 1 ceba, 1 manoll d'alls tendres (opcional), 2 gots de llet, a manoll de julivert, 2 cullerades de farina, pebre molt i sal.
(per quatre persones): 300 gr de cigrons cuits, 500 gr de gambes o gambó, 1 ceba, 1 manoll d'alls tendres (opcional), 2 gots de llet, a manoll de julivert, 2 cullerades de farina, pebre molt i sal.
PREPARACIÓ: Si els cigrons són de pot, hem de pensar en rentar-los bé amb aigua freDa, si els hem cuit nosaltres en anterioritat no serà necessari. Pelem la ceba i la piquem, la sofregim a una cassola en oli, quan comenci a agafar color afegirem el alls trossejats i rentats i el julivert picat, ho mantindrem a foc mig durant 10 minuts.
Afegirem la farina al sofregit, remenarem uns segons, a continuació tirarem la llet i remenarem amb una "varilla" fins aconseguir una crema homogènia. A continuació afegirem els cigrons, els saltejarem en la crema i els deixarem uns cinc minuts. Per últim afegirem les gambes pelades i ho deixarem coure tot junt un parell de minuts, sempre i quan les gambes estiguin cuites.
Important! El cigró és una de les varietats més antigues de la família de les llegums, ja eren consumits a l'antic Egipte.
Però, des de sempre, els cigrons han segut molt coneguts pels seus importants beneficis i propietats, al tractar-se d' una de les llegums més energètiques. Es així perquè contenen hidrats de carboni d'absorció lenta, així com moltes vitamines, minerals, entre els que destaquen el calci, manganès, ferro, fòsfor i potassi que ens ajuden a mantenir altes les defenses del nostre cos.
També contenen una important quantitat de fibra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada